Palvelukeittiöiden palveluprosessikuvaus : Kylän Kattaus -liikelaitos
Elomäki, Tuija (2014)
Elomäki, Tuija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112116189
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112116189
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia Kylän Kattaus -liikelaitoksen palvelukeittiöille palveluprosessikaavio kuvailemaan palvelukeittiöiden toimintaperiaate. Kylän Kattaus tuottaa julkisia ruokapalveluja Jyväskylän kaupungin alueella. Palvelukeittiöt sijaitsevat päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa. Ruokatuotannosta vastaavat keskuskeittiöt ja ateriakeskus.
Opinnäytetyöhön liittyvä aineiston keruu palvelukeittiöistä suoritettiin kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa palvelukeittiöissä tehtiin havainnointikierros. Havainnointikierroksesta saadut tulokset kirjattiin lomakkeisiin. Tuloksien perusteella palvelukeittiöt jaettiin 7 ryhmään. Jokaisesta ryhmästä valittiin yksi palvelukeittiö, jolle tehtiin haastattelu toimintaperiaatteen selvittämiseksi.
Opinnäytetyöhön kerätyn aineiston perusteella voidaan todeta palvelukeittiöiden noudattavan tiettyä peruskaavaa toiminnassaan. Havainnointikierroksen tiedot antavat kattavan kokonaiskuvan palvelukeittiöiden varustetasosta ja toimitiloista.
Haastatteluista saatujen tuloksien avulla laadittiin kaavio palveluprosessista. Palvelukeittiöiden palveluprosessikaaviota on tarkoitus käyttää tulevaisuudessa Kylän Kattauksen henkilökunnan perehdyttämiseen ja toiminnan kehittämiseen. Havainnointikierrokselta saatuja tietoja on hyödynnetty organisaatioon liittyvässä projektissa viime keväänä.
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia Kylän Kattaus -liikelaitoksen palvelukeittiöille palveluprosessikaavio kuvailemaan palvelukeittiöiden toimintaperiaate. Kylän Kattaus tuottaa julkisia ruokapalveluja Jyväskylän kaupungin alueella. Palvelukeittiöt sijaitsevat päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa. Ruokatuotannosta vastaavat keskuskeittiöt ja ateriakeskus.
Opinnäytetyöhön liittyvä aineiston keruu palvelukeittiöistä suoritettiin kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa palvelukeittiöissä tehtiin havainnointikierros. Havainnointikierroksesta saadut tulokset kirjattiin lomakkeisiin. Tuloksien perusteella palvelukeittiöt jaettiin 7 ryhmään. Jokaisesta ryhmästä valittiin yksi palvelukeittiö, jolle tehtiin haastattelu toimintaperiaatteen selvittämiseksi.
Opinnäytetyöhön kerätyn aineiston perusteella voidaan todeta palvelukeittiöiden noudattavan tiettyä peruskaavaa toiminnassaan. Havainnointikierroksen tiedot antavat kattavan kokonaiskuvan palvelukeittiöiden varustetasosta ja toimitiloista.
Haastatteluista saatujen tuloksien avulla laadittiin kaavio palveluprosessista. Palvelukeittiöiden palveluprosessikaaviota on tarkoitus käyttää tulevaisuudessa Kylän Kattauksen henkilökunnan perehdyttämiseen ja toiminnan kehittämiseen. Havainnointikierrokselta saatuja tietoja on hyödynnetty organisaatioon liittyvässä projektissa viime keväänä.