Miksi koulutettu kokki ei jää alalle töihin?
Taurén-Kankare, Satu (2017)
Taurén-Kankare, Satu
Turun ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017061513623
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017061513623
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on haastattelun avulla selvittää niitä tekijöitä, jotka kiinnittävät kokiksi valmistuneet aikuisopiskelijat alan työpaikkoihin. Aikuisopiskelijoissa on alan vaihtajia ja maahanmuuttajia, joten motivaatiotekijät eivät välttämättä ole samat kuin nuorilla valmistuneilla. Ammattiin valmistuneiden työmotivaatiota ja sitoutumista on tutkittu aikaisemminkin, mutta silloin kohderyhmänä ovat olleet pääasiassa nuoret. Tämän tutkimuksen kohteena ovat Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksesta valmistuneet kokit.
Teoriaosuudessa paneuduttiin työn motivaatiotekijöiden, mielekkyyden ja johtamisen problematiikkaan sekä hyödynnettiin tilastotietoa aihepiiristä. Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua, joka tehtiin kuudelle hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneelle aikuisopiskelijalle.
Haastatteluissa kävi ilmi, että motivaatiotekijöitä oli useita erilaisia ja työn mielekkyyteen vaikuttavat asiat riippuvaisia iästä, sukupuolesta ja elämäntilanteesta. Odotukset johtamisesta olivat samansuuntaisia ja realistinen käsitys alan vaatimuksista oli syntynyt jo koulutuksen aikana. Onnistunut työssäoppimispaikan valinta voi parhaimmillaan johtaa työsuhteeseen ja pahimmillaan siihen, ettei enää edes alalle hakeudu. Hyvä työilmapiiri oli yksiselitteisesti tärkein työssä viihtymisen selittäjä, koska kaikki mainitsivat siitä vähintään yhden kerran.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa pitää lisätä, koska myös uusi laki ammatillisesta koulutuksesta sitä edellyttää. Tämä vaatii työpaikoiltakin ymmärrystä siitä, että opiskelijoita todellakin ohjataan ja neuvotaan. Kun opiskelija löytää keinot verkostoitua ja luoda hyvät suhteet alan työpaikkoihin, positiivinen käsitys alasta kohenee.
Teoriaosuudessa paneuduttiin työn motivaatiotekijöiden, mielekkyyden ja johtamisen problematiikkaan sekä hyödynnettiin tilastotietoa aihepiiristä. Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua, joka tehtiin kuudelle hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneelle aikuisopiskelijalle.
Haastatteluissa kävi ilmi, että motivaatiotekijöitä oli useita erilaisia ja työn mielekkyyteen vaikuttavat asiat riippuvaisia iästä, sukupuolesta ja elämäntilanteesta. Odotukset johtamisesta olivat samansuuntaisia ja realistinen käsitys alan vaatimuksista oli syntynyt jo koulutuksen aikana. Onnistunut työssäoppimispaikan valinta voi parhaimmillaan johtaa työsuhteeseen ja pahimmillaan siihen, ettei enää edes alalle hakeudu. Hyvä työilmapiiri oli yksiselitteisesti tärkein työssä viihtymisen selittäjä, koska kaikki mainitsivat siitä vähintään yhden kerran.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa pitää lisätä, koska myös uusi laki ammatillisesta koulutuksesta sitä edellyttää. Tämä vaatii työpaikoiltakin ymmärrystä siitä, että opiskelijoita todellakin ohjataan ja neuvotaan. Kun opiskelija löytää keinot verkostoitua ja luoda hyvät suhteet alan työpaikkoihin, positiivinen käsitys alasta kohenee.