Kampuskahvitus valikoiman kehittäminen : Ruokatuotteen tuotekehitys
Ylönen-Bajrami, Jenni; Marttinen, Oona (2017)
Ylönen-Bajrami, Jenni
Marttinen, Oona
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910773
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017052910773
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme on tuotekehitysprosessi, jonka tarkoituksena on kehittää uusia tuotteita Ravintola Tallin käyttöön tulevalle kahvitusvalikoiman listalle. Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö.
Työn toimeksiantajana ja tilaajana toimii Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Ravintola Talli. Työn tavoitteena on kehittää käyttöön tulevia, tilaajaa hyödyttäviä ja ravintolan liikeideaan soveltuvia kahvitusvalikoiman tuotteita edullisista raaka-aineista sekä tuoda uudistusta valikoimaan.
Tuotekehitysprosessi käynnistyi syksyllä 2016. Tuotekehityksessä otettiin huomioon aistinvarainen arviointi, reseptiikka, katetuottolaskenta ja reseptien vakiointi. Tuotekehitysprosessi eteni sujuvalla yhteistyöllä toimeksiantajan ravintola Tallin kanssa. Tuotekokeilut ajoittuivat tammi-maaliskuuhun 2017. Kokeilujen jälkeen valittiin tuotteet, ohjeet vakioitiin ja siirrettiin Jamix- tuotannonohjausjärjestelmään.
Opinnäytetyön raportissa edettiin kahvitustuotteiden suunnittelu- ja valmistusvaiheista kohti lopullista myytävää tuotetta. Annokset ovat suunniteltu niin, että toimeksiantajan katetavoite täyttyi ja tuotteet ovat annettujen vaatimuksien mukaisia. Reseptiikka valmistui tuotteiden vakioinnin lopputuloksena toukokuussa 2017. Kahvitusvalikoiman tuotteet tulevat myyntiin kesällä 2017.
Opinnäytetyön tuotoksena kehitimme maukkaita ja näyttäviä leivonnaisia. Kehitimme sesonkien mukaisesti 9 suolaista ja 10 makeaa tuotetta kahvitusvalikoimaan. Lisäksi yhdestä makeasta tuotteesta kehitettiin niin sanottu Tallin nimikkoleivos.
Työn toimeksiantajana ja tilaajana toimii Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Ravintola Talli. Työn tavoitteena on kehittää käyttöön tulevia, tilaajaa hyödyttäviä ja ravintolan liikeideaan soveltuvia kahvitusvalikoiman tuotteita edullisista raaka-aineista sekä tuoda uudistusta valikoimaan.
Tuotekehitysprosessi käynnistyi syksyllä 2016. Tuotekehityksessä otettiin huomioon aistinvarainen arviointi, reseptiikka, katetuottolaskenta ja reseptien vakiointi. Tuotekehitysprosessi eteni sujuvalla yhteistyöllä toimeksiantajan ravintola Tallin kanssa. Tuotekokeilut ajoittuivat tammi-maaliskuuhun 2017. Kokeilujen jälkeen valittiin tuotteet, ohjeet vakioitiin ja siirrettiin Jamix- tuotannonohjausjärjestelmään.
Opinnäytetyön raportissa edettiin kahvitustuotteiden suunnittelu- ja valmistusvaiheista kohti lopullista myytävää tuotetta. Annokset ovat suunniteltu niin, että toimeksiantajan katetavoite täyttyi ja tuotteet ovat annettujen vaatimuksien mukaisia. Reseptiikka valmistui tuotteiden vakioinnin lopputuloksena toukokuussa 2017. Kahvitusvalikoiman tuotteet tulevat myyntiin kesällä 2017.
Opinnäytetyön tuotoksena kehitimme maukkaita ja näyttäviä leivonnaisia. Kehitimme sesonkien mukaisesti 9 suolaista ja 10 makeaa tuotetta kahvitusvalikoimaan. Lisäksi yhdestä makeasta tuotteesta kehitettiin niin sanottu Tallin nimikkoleivos.