Saimi - Liikkuvan kesäkeittiön konsepti
Kuisma, Viivi (2017)
Kuisma, Viivi
Lahden ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705036261
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705036261
Tiivistelmä
Opinnäytetyössäni tutkin suomalaisen kesäkeittiön konseptia tulevaisuuden ruoka- ja vapaa-ajan kulttuurin näkökulmasta. Suunnitteluani ohjasi uudelleen ihmisten tietoisuuteen noussut sesonki- ja yksinkertaisuuajattelu sekä edelleen voimakas suomalaisen ulkoruuan perinne.
Pyrin vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden ruokakulttuurin ja vapaa-ajan muutoksiin suunnittelemalla tuotteen, joka tarjoaa yksinkertaisen mutta toimivan ratkaisun käyttötilanteisiin, joissa varustelutason nousu on herättänyt uusia vaatimuksia ulkokeittiölle. Tuotteen tavoite on kannustaa jatkamaan Suomessa vahvaa ulkoruuanlaiton perinnettä uusia toimintatapoja hyödyntäen. Opinnäytetyön aineistoksi keräsin kuvamateriaalia ja dokumentoin ruoanlaittotilanteita ja niihin liittyviä toimintoja. Lisäksi hyödynsin aiheeseen liittyviä artikkeleita sekä tutkimuksia.
Lopputuloksena esittelen suunnittelemani prototyypin, joka vastaa nykyajan varustevaatimuksiin ja käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin ruuanlaittoon kannustavalla ja helpottavalla tavalla.
Pyrin vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden ruokakulttuurin ja vapaa-ajan muutoksiin suunnittelemalla tuotteen, joka tarjoaa yksinkertaisen mutta toimivan ratkaisun käyttötilanteisiin, joissa varustelutason nousu on herättänyt uusia vaatimuksia ulkokeittiölle. Tuotteen tavoite on kannustaa jatkamaan Suomessa vahvaa ulkoruuanlaiton perinnettä uusia toimintatapoja hyödyntäen. Opinnäytetyön aineistoksi keräsin kuvamateriaalia ja dokumentoin ruoanlaittotilanteita ja niihin liittyviä toimintoja. Lisäksi hyödynsin aiheeseen liittyviä artikkeleita sekä tutkimuksia.
Lopputuloksena esittelen suunnittelemani prototyypin, joka vastaa nykyajan varustevaatimuksiin ja käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin ruuanlaittoon kannustavalla ja helpottavalla tavalla.