Ruokakuvausta oppimassa : Virtaavilta vesiltä ruokapöytään – perhokalastajan makuja
Ignatius, Maarit (2017)
Ignatius, Maarit
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704275546
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704275546
Tiivistelmä
Toimeksiantajan tavoite oli keksiä nuorisotoimintaa tukevia varainhankinnan vaihtoehtoja. Päädyttiin toteuttamaan ruoka-aiheinen julkaisu. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittyä ruokavalokuvauksessa ja toteuttaa toiminnallisena osana ruoka-aiheinen julkaisu. Lisäksi testattiin julkaisun soveltuvuutta varainhankintaan ja koottiin ruokavalokuvaukseen liittyviä työkaluja/hyviä käytänteitä.
Perhoseuran jäsenet tuottivat sisällön julkaisuun. Julkaisun tavoitteena oli havainnollistaa valokuvin tekstien sanomaa. Ruokakuvausteemaan perehdyttiin niin teorian (tutkinnon opintojaksot ja kirjallisuus) kuin käytännön harjoittelun (oppimistehtävät ja ruokakuvauskurssi) kautta. Näistä syntyi työlle hyvä tietopohja sekä käytännön harjoittelu.
Ruokavihko valmistui typografisten valintojen, taiton sekä koevedosten arvioinnin avulla. Tulokset osoittivat, että julkaisu tukee seuran varainhankintaa. Julkaisu myös sitoutti jäsenistöä talkootyöhön sekä saavutti lisää näkyvyyttä seuralle. Ruokakuvaukseen liittyviä havaintoja, hyviä käytänteitä, kuten kultainen leikkaus, kolmasosasääntö, sommittelu ja stailaus, sisällytettiin raporttiin. Samoin kuin aiheeseen liittyviä työkaluja, kuten oivallukset, checklist ja vinkkilista otettiin mukaan työhön.
Perhoseuran jäsenet tuottivat sisällön julkaisuun. Julkaisun tavoitteena oli havainnollistaa valokuvin tekstien sanomaa. Ruokakuvausteemaan perehdyttiin niin teorian (tutkinnon opintojaksot ja kirjallisuus) kuin käytännön harjoittelun (oppimistehtävät ja ruokakuvauskurssi) kautta. Näistä syntyi työlle hyvä tietopohja sekä käytännön harjoittelu.
Ruokavihko valmistui typografisten valintojen, taiton sekä koevedosten arvioinnin avulla. Tulokset osoittivat, että julkaisu tukee seuran varainhankintaa. Julkaisu myös sitoutti jäsenistöä talkootyöhön sekä saavutti lisää näkyvyyttä seuralle. Ruokakuvaukseen liittyviä havaintoja, hyviä käytänteitä, kuten kultainen leikkaus, kolmasosasääntö, sommittelu ja stailaus, sisällytettiin raporttiin. Samoin kuin aiheeseen liittyviä työkaluja, kuten oivallukset, checklist ja vinkkilista otettiin mukaan työhön.