Liiketoiminnan muutoksen vaikutus konkurssin syntyyn
Paukkunen, Heini (2017)
Paukkunen, Heini
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201703233660
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201703233660
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä haluttiin selvittää, oliko liiketoiminnan muutoksella vaikutusta J3 Ravintolat Oy:n konkurssiin vuonna 2015. Aluksi se oli tunnuslukujen valossa menestyvä yritys, joka operoi ruokaravintolaa, mutta kun sen liiketoiminta muuttui cocktailbaariksi, niin sen tunnusluvut heikkenivät merkittävästi vuonna 2013. The Big J’s Bar oli yrityksen cocktailbaari Lappeenrannan keskustassa eikä alueella ollut vastaavaa toista yritystä.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisen tutkimuksena ja yrityksen tilinpäätöksistä laadittiin tilinpäätösanalyysi Navita-ohjelman avulla. Tunnuslukuja analysoitiin sanallisesti ja pyrittiin löytämään niiden muutoksille selitys.
Tilinpäätösanalyysin perusteella huomattiin, että liiketoiminnan muutoksella oli vaikutusta konkurssin syntyyn. Tutkimustulokseen on syytä suhtautua kuitenkin varauksella, koska työtä varten ei ollut saatavilla toimipaikkaerittelyjä. Tulokseen saattoi vaikuttaa ruokaravintola Lumun sulkeminen samana vuonna, kun The Big J’s Bar avattiin.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisen tutkimuksena ja yrityksen tilinpäätöksistä laadittiin tilinpäätösanalyysi Navita-ohjelman avulla. Tunnuslukuja analysoitiin sanallisesti ja pyrittiin löytämään niiden muutoksille selitys.
Tilinpäätösanalyysin perusteella huomattiin, että liiketoiminnan muutoksella oli vaikutusta konkurssin syntyyn. Tutkimustulokseen on syytä suhtautua kuitenkin varauksella, koska työtä varten ei ollut saatavilla toimipaikkaerittelyjä. Tulokseen saattoi vaikuttaa ruokaravintola Lumun sulkeminen samana vuonna, kun The Big J’s Bar avattiin.