Oluen & ruoan yhdistäminen. Menusuunnittelu ravintola Kellohallille
Vettenranta, Harri (2016)
Vettenranta, Harri
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121320281
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121320281
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on oluen ja ruoan yhdistäminen. Opinnäytetyö on toteutettu toiminnallisena, eli produktina ravintola Kellohallille. Opinnäytetyön tuotoksena on Kellohallin kokkikouluun uusi menu. Tavoitteina työlle oli kehittää ruoka-ja juomatuotteet katelaskuineen ja prosessikuvauksineen.
Työn tietoperusta on koottu olutta ja ruoan yhdistämistä käsittelevistä lähteistä. Opinnäytetyössä tietoperusta käsittelee oluen historiaa, valmistusta, tarjoilua, aistinvaraista arvioimista ja erilaisia oluttyylejä. Lähteiden pohjalta saatuja tietoja on täydennetty omilla havainnoilla ja ammattitaitoa hyödyntämällä. Näin saatiin kehittävää tietoa, joiden perusteella voitiin luoda menu ja reseptit. Työssä on kuvattu reseptit, valmistusprosessi, perustellut juomavalinnat ja katelaskelmat. Päätökset menun ja juomien suhteen arviointiin liitteenä olevan lomakkeen ja kahdenkeskisten keskustelun avulla toimeksiantajan kanssa.
Työ aloitettiin keväällä 2016 ja reseptejä ja menua on hiottu siitä lähtien. Syksyllä otettiin yhteyttä ravintola Kellohalliin, jotka ilmaisivat mielenkiintonsa projektia kohtaan. Heille tarjottiin menua, jota muokattiin vielä hieman juomien ja reseptien osalta.
Menu oli toimiva paketti ravintolalle pienien muokkauksien kanssa. Lopputuotteen ruoka-ja juomavalinnat olivat toimivia. Katelaskelmat, reseptit ja prosessinkuvaukset on hiottu ja muokattu korjausten mukaisesti.
Työn tietoperusta on koottu olutta ja ruoan yhdistämistä käsittelevistä lähteistä. Opinnäytetyössä tietoperusta käsittelee oluen historiaa, valmistusta, tarjoilua, aistinvaraista arvioimista ja erilaisia oluttyylejä. Lähteiden pohjalta saatuja tietoja on täydennetty omilla havainnoilla ja ammattitaitoa hyödyntämällä. Näin saatiin kehittävää tietoa, joiden perusteella voitiin luoda menu ja reseptit. Työssä on kuvattu reseptit, valmistusprosessi, perustellut juomavalinnat ja katelaskelmat. Päätökset menun ja juomien suhteen arviointiin liitteenä olevan lomakkeen ja kahdenkeskisten keskustelun avulla toimeksiantajan kanssa.
Työ aloitettiin keväällä 2016 ja reseptejä ja menua on hiottu siitä lähtien. Syksyllä otettiin yhteyttä ravintola Kellohalliin, jotka ilmaisivat mielenkiintonsa projektia kohtaan. Heille tarjottiin menua, jota muokattiin vielä hieman juomien ja reseptien osalta.
Menu oli toimiva paketti ravintolalle pienien muokkauksien kanssa. Lopputuotteen ruoka-ja juomavalinnat olivat toimivia. Katelaskelmat, reseptit ja prosessinkuvaukset on hiottu ja muokattu korjausten mukaisesti.