Tapahtuman juomasekoitusten ja somistuksen suunnittelu sekä toteutus, case: Imatranajo Pitstop Party
Salakka, Tiia; Uosukainen, Niina (2016)
Salakka, Tiia
Uosukainen, Niina
Saimaan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112918002
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112918002
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa Imatranajo Pitstop Partyn VIP-alueelle juomasekoituksia ja somistusta. Imatranajo on Imatralla järjestettävä moottoriurheilutapahtuma, jonka yhteyteen järjestettiin kaksipäiväinen musiikkitapahtuma, Pitstop Party. Pitstop Party järjestettiin Virran puistossa, Imatralla, 19.–20.8.2016. Toimeksiantajana projektissa oli Ladybug Productions Oy. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa tapahtumalle lisämyyntiä ja -arvoa.
Opinnäytetyön teoriaosuus sisältää työn aiheelle oleellista tietoa tapahtuman järjestämisestä, juomasekoituksista ja somistuksesta. Teoriaosuus sisältää yksityiskohtaista kuvailua empiriasta ja etenee suunnittelusta toteutukseen asti. Empiirinen osuus aloitettiin tutustumalla kirjallisuuden ja Internetin kautta valittuihin aihealueisiin, joiden avulla etsittiin ideoita suunnittelulle. Suuri osa suunnitteluprosessista koostui käytännön kokeiluista, kuten juomasekoitusten kehitystyöstä. Pääpaino empiirisessä osuudessa oli itse tapahtumassa ja sen valmistelussa. Onnistumisen mittaamiseen käytettiin tarkkailevaa ja osallistuvaa havainnointia.
Juomasekoitukset toivat tapahtuman alkoholijuomatarjontaan monipuolisuutta, ja somistus korosti teemaa sekä täydensi tapahtuman visuaalista ilmettä. Opinnäytetyölle asetettuihin tavoitteisiin päästiin ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä.
Opinnäytetyön teoriaosuus sisältää työn aiheelle oleellista tietoa tapahtuman järjestämisestä, juomasekoituksista ja somistuksesta. Teoriaosuus sisältää yksityiskohtaista kuvailua empiriasta ja etenee suunnittelusta toteutukseen asti. Empiirinen osuus aloitettiin tutustumalla kirjallisuuden ja Internetin kautta valittuihin aihealueisiin, joiden avulla etsittiin ideoita suunnittelulle. Suuri osa suunnitteluprosessista koostui käytännön kokeiluista, kuten juomasekoitusten kehitystyöstä. Pääpaino empiirisessä osuudessa oli itse tapahtumassa ja sen valmistelussa. Onnistumisen mittaamiseen käytettiin tarkkailevaa ja osallistuvaa havainnointia.
Juomasekoitukset toivat tapahtuman alkoholijuomatarjontaan monipuolisuutta, ja somistus korosti teemaa sekä täydensi tapahtuman visuaalista ilmettä. Opinnäytetyölle asetettuihin tavoitteisiin päästiin ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä.