Tapahtuman järjestäminen
Setälä, Touko (2016)
Setälä, Touko
Tampereen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112617628
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112617628
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena oli Pintxoviikon ja Tamperrada Pori -tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen Porissa. Tapahtuma järjestettiin 15.–19. elokuuta ja sillä tavoiteltiin porilaisen ravintolakulttuurin kehittämistä ja Porin kauppahallin toiminnan elävöittämistä. Opinnäytetyön tavoitteena oli antaa keinot Tamperrada – tapahtuman järjestämiselle muissakin kaupungeissa Suomen juhlavuonna 2017. Opinnäytetyössä tutkittiin, miten tapahtuma järjestetään ja, miten järjestämiseen hyödynnettäviä verkostoja johdetaan.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2016 aikana Tampereen Paistinkääntäjät ry:n toimeksiannosta ja opinnäytetyöntekijän omasta aloitteesta. Teoriaosuudessa käsiteltiin verkostojohtamista ja tapahtuman järjestämistä. Verkostojohtamisessa perehdyttiin erityisesti palvelualan verkostoihin ja niiden keskinäiseen yhteistyöhön. Työn empiirinen osuus toteutettiin toimintatutkimuksena.
Tamperrada -tapahtumaviikko saavutti suuren mediahuomion ja onnistui tavoitteessaan kehittää porilaista ravintolakulttuuria positiivisempaan suuntaan. Tapahtuma saavutti kaikkien verkoston jäsenten näkökulmasta positiivisen tuloksen. Pintxoja myytiin viikon aikana noin 13 000 kappaletta ja Tamperrada Pori – tapahtumaan osallistui 95 asiakasta. Opinnäytetyöntekijä onnistui luomaan porilaiseen ruokakulttuuriin uudenlaisen verkoston, jonka avulla tällaisia tapahtuma voidaan järjestää tulevaisuudessakin.
Palautetta kerättiin tapahtumaviikon aikana sekä asiakkailta että tapahtumaverkoston jäseniltäkin. Yleisesti palaute oli positiivista ja tapahtumalle toivottiin jatkumoa tuleville vuosille. Selkeimmiksi kehittämiskohteiksi muodostuivat pintxoviikon äänestystapa ja tapahtuman osallistujien selkeämpi ohjeistaminen. Opinnäytetyöntekijän näkökulmasta opinnäytetyö onnistui tavoitteessaan järjestää tapahtuma verkostojen avulla. Uusi verkosto kehittyi tapahtuman järjestämisen aikana ja opinnäytetyössä käsitelty verkostojohtaminen muodostui tärkeäksi osaksi opinnäytetyötä.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2016 aikana Tampereen Paistinkääntäjät ry:n toimeksiannosta ja opinnäytetyöntekijän omasta aloitteesta. Teoriaosuudessa käsiteltiin verkostojohtamista ja tapahtuman järjestämistä. Verkostojohtamisessa perehdyttiin erityisesti palvelualan verkostoihin ja niiden keskinäiseen yhteistyöhön. Työn empiirinen osuus toteutettiin toimintatutkimuksena.
Tamperrada -tapahtumaviikko saavutti suuren mediahuomion ja onnistui tavoitteessaan kehittää porilaista ravintolakulttuuria positiivisempaan suuntaan. Tapahtuma saavutti kaikkien verkoston jäsenten näkökulmasta positiivisen tuloksen. Pintxoja myytiin viikon aikana noin 13 000 kappaletta ja Tamperrada Pori – tapahtumaan osallistui 95 asiakasta. Opinnäytetyöntekijä onnistui luomaan porilaiseen ruokakulttuuriin uudenlaisen verkoston, jonka avulla tällaisia tapahtuma voidaan järjestää tulevaisuudessakin.
Palautetta kerättiin tapahtumaviikon aikana sekä asiakkailta että tapahtumaverkoston jäseniltäkin. Yleisesti palaute oli positiivista ja tapahtumalle toivottiin jatkumoa tuleville vuosille. Selkeimmiksi kehittämiskohteiksi muodostuivat pintxoviikon äänestystapa ja tapahtuman osallistujien selkeämpi ohjeistaminen. Opinnäytetyöntekijän näkökulmasta opinnäytetyö onnistui tavoitteessaan järjestää tapahtuma verkostojen avulla. Uusi verkosto kehittyi tapahtuman järjestämisen aikana ja opinnäytetyössä käsitelty verkostojohtaminen muodostui tärkeäksi osaksi opinnäytetyötä.