Onko siellä edes mitään syötävää? : Näkökulmia à la carte -ravintoloiden kasvisruokiin
Rintala, Mari (2016)
Rintala, Mari
Vaasan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603153211
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201603153211
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä selvitetään kasvisruoan tilaa à la carte -ravintoloissa ja sen kehittämismahdollisuuksia. Tavoitteena on hankkia tietoa kasvissyöjien mielipiteistä ja kehitysehdotuksista kasvisruokaa koskien. Selvittämällä, millaisia erityistarpeita ja toiveita kasvissyöjäasiakkailla on, voidaan pohtia, miten ravintolat voisivat paremmin palvella näitä asiakkaita. Teoriaosuudessa käsitellään kasvissyöntiä ja kasvisruoan ulottuvuuksia ravintola-alalla. Teoriaosuutta täydennetään tekemällä selvitys kasvisruokatarjonnan tämänhetkisestä tilasta. Tutkimusosuus koostuu kvalitatiivisista teemahaastatteluista, joilla kartoitetaan kasvissyöjien suhtautumista ravintoloiden kasvisruokaan. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että kasvisruokatarjonta on kehittynyt paljon viime vuosina. Kasvissyöjät ovat kuitenkin osittain tyytymättömiä ravintoloiden kasvisruokavaihtoehtoihin ja mieleisen annoksen saaminen on epätodennäköistä. Kasvisruoan kehittämisessä oleellista on ravintoloiden suhtautuminen kasvisruokaan tasavertaisena vaihtoehtona.