Leiriruokailun suunnittelu ja toteutus
Peltoniemi, Pipsa (2015)
Peltoniemi, Pipsa
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617928
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617928
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on leiriruokailun suunnittelu ja toteutus Stadium Sports Camp –leirillä. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimii Laurea Leppävaaran opiskelijara-vintola BarLaurea, joka toimi ruokailutilana Stadium Sports Campin aikana. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa leirin ruokailu BarLaureassa. Tavoitteena on tehdä suun-nitelma leirin toteuttamista varten ja onnistua leiriruokailun johtamisessa keittiöpäällikön roolissa. Opinnäytetyön tuotoksena syntyy tarkka suunnittelu- ja toteutusvaihe, jotka auttavat ensi vuonna uudestaan järjestettävässä Stadium Sports Campin leiriruokailun suunnittelussa. Prosessin aikana tutkitaan ja hyödynnetään olemassa olevia ruokapalvelun tapoja ja muokataan niitä leiriruokai-luun sopivaksi.
Teoreettinen viitekehys muodostuu tässä työssä kolmeen osa-alueeseen; tapahtuman tuottamiseen, projektijohtamiseen sekä ruokapalveluun. Tapahtuman tuottaminen käsitellään tapahtuman pää-piirteiden, tapahtuman johtamisen ja tapahtuman tavoitteiden näkökulmista. Projektijohtaminen käydään läpi projektin pääpiirteiden ja myös päivittäisjohtamisen näkökulmien kautta. Ruokapal-velun läpikäyminen tuo pohjaa suunnitteluvaiheen avaintoiminnoille.
Opinnäytetyön seuraavat vaiheet ovat suunnittelu- ja toteutusvaiheet. Suunnitteluvaiheessa selvite-tään kolme tärkeintä avaintoimintoa, jotka toimivat tämän opinnäytetyön ohjenuorina. Suunnitte-luvaiheen kolme toimintoa ovat; ruokalista, omavalvonta ja henkilökunta. Suunnitteluvaiheessa näistä kolmesta avaintoiminnoista tehdään suunnitelma, ja niiden suunnitelmien konkreettisilla toimilla siirrytään toteutusvaiheeseen. Toteutusvaiheessa näiden kolmen avaintoiminnon suunni-telmat toteutetaan, jolloin itse leiriruokailun toiminnallinen vaihe käynnistyy. Tässä opinnäytetyös-sä tätä toiminnallista vaihetta kuvataan tekijän päiväkirjamerkintöjen avulla jokaisesta avaintoi-minnosta. Päiväkirjamerkinnät tuovat omalaatuisen leiman tälle työlle.
Toimeksiantajan arvioinnin ollessa iso osa tätä työtä, se on sisällytetty opinnäytetyön runkoon. Lei-riruokailun suunnittelu ja toteutus kohtasivat ja leiriruokailu oli onnistunut. Tämän työn avulla seu-raavaa leiriruokailua suunnitteleva saa tietoa tärkeistä avaintoiminnoista.
Teoreettinen viitekehys muodostuu tässä työssä kolmeen osa-alueeseen; tapahtuman tuottamiseen, projektijohtamiseen sekä ruokapalveluun. Tapahtuman tuottaminen käsitellään tapahtuman pää-piirteiden, tapahtuman johtamisen ja tapahtuman tavoitteiden näkökulmista. Projektijohtaminen käydään läpi projektin pääpiirteiden ja myös päivittäisjohtamisen näkökulmien kautta. Ruokapal-velun läpikäyminen tuo pohjaa suunnitteluvaiheen avaintoiminnoille.
Opinnäytetyön seuraavat vaiheet ovat suunnittelu- ja toteutusvaiheet. Suunnitteluvaiheessa selvite-tään kolme tärkeintä avaintoimintoa, jotka toimivat tämän opinnäytetyön ohjenuorina. Suunnitte-luvaiheen kolme toimintoa ovat; ruokalista, omavalvonta ja henkilökunta. Suunnitteluvaiheessa näistä kolmesta avaintoiminnoista tehdään suunnitelma, ja niiden suunnitelmien konkreettisilla toimilla siirrytään toteutusvaiheeseen. Toteutusvaiheessa näiden kolmen avaintoiminnon suunni-telmat toteutetaan, jolloin itse leiriruokailun toiminnallinen vaihe käynnistyy. Tässä opinnäytetyös-sä tätä toiminnallista vaihetta kuvataan tekijän päiväkirjamerkintöjen avulla jokaisesta avaintoi-minnosta. Päiväkirjamerkinnät tuovat omalaatuisen leiman tälle työlle.
Toimeksiantajan arvioinnin ollessa iso osa tätä työtä, se on sisällytetty opinnäytetyön runkoon. Lei-riruokailun suunnittelu ja toteutus kohtasivat ja leiriruokailu oli onnistunut. Tämän työn avulla seu-raavaa leiriruokailua suunnitteleva saa tietoa tärkeistä avaintoiminnoista.